Съжеляваме за неудобството

Лятна детска академия 2011


Новини
За нас
Нашият град
Екология
Спорт
Музика
Мода
Екскурзия
Автомобили

Русе-Котел-Жеравна-Русе Всяка година едно от най-емоционалните изживявания за всички участници в Академията е организираната екскурзия. Тази година тя беше по маршрут – Русе – Котел – Жеравна и обратно.

В понеделник сутринта, на 11 юли, тръгнахме от сградата на Старата поща в Русе. Класовете бяха разпределени в три автобуса. Всички бяха много развълнувани и ентусиазирани за екскурзията. След час и половина пътуване, в което доста пяхме, някои играха карти, а други просто подремваха, спряхме за почивка и закуска на бензиностанция край Разград.

Когато преминавахме през Стара планина бяхме впечатлени колко красива е тя. Всички бяхме удивени от нейната природа и изящност. В Котел първо посетихме Музея на Георги Сава Раковски. В него разгледахме много интересни исторически принадлежности. Беше ни много интересно, защото научихме много нови, важни и любопитни неща за българските революционери и духовници. След обиколката отидохме в музея на котелските килими и там разбрахме как са се тъкали килимите, колко са ценни и каква е разликата между котелските и чипровските килими.

А като разгледахме двата музея, вече достатъчно огладнели седнахме на обяд. В ранния следобед бяхме в Котелския пророден парк (резерват), в който имаше всякакви видове препарирани животни: риби, птици, мечки, зайци, елени, сърни, костенурки, насекоми, невестулки, даже и пингвини. Всъщност на мен там ми хареса най-много.

В Жеравна се разходихме и си купихме сувенири. А след това потеглихме обратно към Русе. Май на никого не му се тръгваше обратно, но все пак по пътя бяхме все така весели и радостни. И мисля, че абсолютно всички бяха доволни от организираната екскурзия от Фондация ,,Бистра и Галина", за което много благодарим.

Нора Георгиева