Съжеляваме за неудобството

Лятна детска академия 2011


Новини
За нас
Нашият град
Екология
Спорт
Музика
Мода
Екскурзията
Автомобили

Website counter

Ф ондация “Бистра и Галина” събира талантливи деца в Лятна детска академия за 11 път На 4 юли, дворът на едноименния хотел в центъра на Русе, беше огласен от детски смях. Близо 130 ученици от втори до 12 клас се включиха в 11-тото поредно издание на Лятната академия. Тази година заниманията бяха организирани в 9 класни стаи - „Начално програмиране”, „Онлайн медии”, „Занимателна психология”, „Латино танци”, „Квилинг – хартиена пластика”, „Рисуване върху коприна”, „Уличен театър”, ”Евристика” и професионално ателие „Културно-историческо наследство и археология”.

Новият бюлетин на фондация „Бистра и Галина” беше представен официално по време на Академията. Участниците в класна стая „Онлайн медии” отговаряха на въпроси на русенски журналисти от електронни издания, телевизии и вестници. Заедно с младите репортери бяха председателят на Управителния съвет на фондацията г-жа Здравка Бърдарова и техните ръководители – доц. д-р Соня Алексиева от НБУ и Гергана Илиева. Акцентите в най-новото издание са финансираният от фондацията макет на Доходното здание, който е част от изложбата България на длан, дейностите по програмите, за които са отпуснати повече от 24 000 лева.

Точно в средата на Академията тази година участниците се включиха в традиционната екскурзия. Маршрутът Русе-Котел-Жеравна и обратно, се оказа едновременно интересен, забавен и изморителен. Всички 130 участници, разпределени в три автобуса, заедно с преподавателите си обикаляха музеи, задаваха въпроси на екскурзоводите, разглеждаха различни артефакти в планинските градчета. Традиционно, като на всяка екскурзия, имаше много песни, много снимки и страхотни емоции.